biorezonanca biorezonancija naturopatija

BIORESONANCA

1. KAJ JE DOBRA BIORESONANCA IN KAKO DELUJE

2. BIORESONANCA PRI DOJENČKIH IN OTROCIH

3. PRIČAKOVANJA PRI DOBRI BIORESONANČNI TERAPIJI IN MOŽNI NEŽELENI UČINKI

4. KAKŠNE SO PREDNOSTI IN KORISTI BIORESONANCE?

5. BIORESONANCA KOT DOPOLNILNA TERAPIJA PRI KONVENCIONALNEM ZDRAVLJENJU

Bioresonanca je vrsta alternativne medicine, ki uporablja elektromagnetne valove za diagnosticiranje in terapijo različnih stanj. Teorija bioresonanco je, da ima vsaka celica v telesu svojo lastno elektromagnetno frekvenco in ko je ta frekvenca motena, lahko privede do bolezni oziroma neravnovesja, slabšega počutja. Ko so neusklajenosti identificirane, lahko stroj oddaja korektivne frekvence, da obnovi ravnovesje in spodbudi zdravljenje. S pomočjo bioresonančne naprave lahko praktiki prepoznamo, izboljšamo te motnje, kar podpre postopek okrevanja in dobrega počutja.

Njen nastanek sega v 70. leta prejšnjega stoletja, ko je nemški zdravnik Franz Morell skupaj s svojim inženirskim kolegom Erichom Raschejem razvijal napravo, ki bi lahko zaznala in zdravila bolezni z uporabo elektromagnetnih valovanj.

Morell je ugotovil, da ima vsak organizem lastno elektromagnetno valovanje, ki se lahko zazna in uporabi za zdravljenje. V ta namen je zasnoval napravo, ki bi lahko prebrala elektromagnetna valovanja telesa in jih ponovno oddajala z določeno frekvenco, da bi spodbudila ozdravitev. Človeško telo oddaja zelo različna nihanja, ki so povezana z delovanjem celic, tkiv in organov. Vsaka celica ima svojo specifično frekvenco nihanja, ki jo lahko sprejme in pošlje. Zdrava celica nihanja oddaja harmonično, medtem ko bolna celica oddaja disharmonična nihanja, kar kaže na neravnovesje v telesu.

Danes obstaja veliko različnih naprav in metod bioresonančne terapije. Kljub temu, da je bioresonančna terapija zelo priljubljena, pa žal še vedno ni priznana kot uradna metoda zdravljenja s strani medicinske skupnosti v Sloveniji. Medtem ko v Nemčiji se bioresonanca uporablja kot alternativna terapija in je priznana kot del komplementarne medicine. V skladu z nemško zakonodajo so alternativne terapije, vključno z bioresonanco, uradno priznane kot dopolnilo h klasični medicini in so lahko del zdravljenja, če jih predpiše usposobljen zdravnik.

Bioresonanca izhaja iz koncepta energetske medicine, ki trdi, da energijski sistemi telesa igrajo ključno vlogo pri ohranjanju optimalnega telesnega in psihičnega stanja. Po tej perspektivi je telo sestavljeno iz različnih energetskih polj, vključno s fizičnim, čustvenim in duhovnim, ki delujejo skupaj in tvorijo koherentno celoto.

Bioresonančna terapija se pogosto uporablja v kombinaciji z drugimi terapijami, kot so prehranska terapija, akupunktura in homeopatija, za spodbujanje celostnega in optimalnega zdravja.

Z dobro bioresonančno terapijo se lahko terapira širok spekter zdravstvenih težav, vključno z alergijami, kroničnimi težavami, bolečinami, prebavnimi motnjami in hormonskimi neravnovesji.

Dober bioresonančni terapevt mora imeti obsežno znanje in usposabljanje v načelih in tehnikah bioresonančne terapije, tradicionalne kitajske medicine, ortomolekularne medicine in čut za človeka. Imeti mora globoko razumevanje človeškega telesa in njegovih energetskih sistemov, pa tudi sposobnost natančne analize in interpretacije bioenergetske informacije.

Bioresonančna terapija je primerna za ljudi vseh starosti, od dojenčkov do starejših. Vendar pa morda ni primerna za tiste s posebnimi medicinskimi pogoji ali napravami, kot so srčni spodbujevalniki, saj terapija vključuje uporabo elektromagnetnih frekvenc.

Bioresonanca je odlična diagnostična naprava za ljudi, ki iščejo neinvazivne in holistične pristope k zdravstveni oskrbi. Ta postopek je neboleč, vključuje pa uporabo elektrod, ki so nameščene na koži in oddajajo frekvence. Po posebnem protokolu je možna tudi terapija na daljavo.

Bioresonanca zdravljenje

NAROČILA IN VEČ INFORMACIJ

+386 40 889 683

info@silvijaspehar.com

LOKACIJA DEJAVNOSTI

A) Draga pri Sinjem Vrhu 9, 8344 Vinica

B) Terapije na daljavo (po posebnem protokolu enako uspešne in časovno bolj ugodne)

Niste prepričani ali vam lahko pomagam, potrebujete več informacij?

Izpolnite kratek vprašalnik na povezavi spodaj in vam pošljem več informacij po elektronski pošti.

Bioresonanca se vse pogosteje uporablja tudi za terapije pri otrocih in dojenčkih. Bioresonanca lahko pomaga pri različnih težavah pri otrocih, kot so alergije, prebavne motnje, težave s spanjem, težave z dihanjem, težave s kožo, težave z imunskim sistemom in drugo.

Terapija bioresonance je neinvazivna in neboleča, kar jo lahko naredi prijazno za otroke in dojenčke.

Pri bioresonančni terapiji za otroke in dojenčke se uporabljajo posebni programi in nastavitve, ki so prilagojene njihovim potrebam. Terapija traja običajno krajši čas kot pri odraslih, saj so otroci in dojenčki manjši in njihov organizem se hitreje odziva na terapijo.

Poleg tega je bioresonančna terapija za otroke in dojenčke tudi varna. Med terapijo se ne uporabljajo nobene kemikalije ali zdravila, kar zmanjšuje možnost neželenih učinkov ali stranskih učinkov. Tudi elektromagnetna sevanja, ki se uporabljajo v bioresonančni terapiji, so v varnih in nizkih frekvencah, ki ne povzročajo škodljivih učinkov na otrokovo telo.

Bioresonančna terapija se lahko uporablja pri različnih težavah pri otrocih in dojenčkih. Na primer, pri dojenčkih lahko pomaga pri težavah s kolikami, prebavnimi težavami, težavami s spanjem in drugimi težavami, povezanimi z njihovim razvojem. Pri otrocih pa lahko pomaga pri težavah z alergijami, težavami z dihanjem, astmo, težavami s kožo, težavami po cepljenju, razvojne zamude, ADD in ADHD ter različne okužbe.

Poleg tega lahko bioresonančna terapija pomaga tudi pri izboljšanju otrokovega imunskega sistema. Še posebej v obdobjih sezonskih obolenj, ko so otroci pogosto izpostavljeni prehladom, gripi in drugim virusnim okužbam.

Bioresonančna terapija je lahko v veliko pomoč pri otrocih z motnjo pozornosti, kot je avtizem, ADHD, Aspergerjev sindrom in drugi. Terapija lahko pomaga pri zmanjšanju stresa, tesnobe in depresije ter izboljša splošno počutje otroka.

Okoljski dejavniki lahko vplivajo na težave otrok s posebnimi potrebami, kot so avtizem, ADHD, Aspergerjev sindrom in drugi. Raziskave kažejo, da so lahko izpostavljenost toksinom, kemikalijam, sevanju in drugim okoljskim dejavnikom povezani s povečanim tveganjem za razvoj teh težav.

Na primer, izpostavljenost težkim kovinam, kot so aluminij, svinec, živo srebro in kadmij, lahko vpliva na razvoj avtizma in drugih nevroloških težav. Poleg tega so lahko kemikalije, kot so pesticidi, ftalati in bisfenol A (BPA), povezane s povečanim tveganjem za razvoj motnje pozornosti, hiperaktivnosti in alergij.

Sevanje iz elektronskih naprav, kot so WIFI mobilni telefoni, računalniki in televizorji, lahko prav tako vpliv na zdravje otrok. Raziskave kažejo, da lahko dolgotrajna izpostavljenost elektromagnetnemu sevanju povzroči težave s spanjem, poveča tveganje za razvoj raka in drugih bolezni ter vpliva na delovanje možganov.

Vsi ti okoljski dejavniki lahko vplivajo na zdravje otrok, še posebej na tiste z že obstoječimi težavami s posebnimi potrebami. Zato je pomembno, da starši spremljajo okoljske dejavnike in poskušajo zmanjšati izpostavljenost otrok teh dejavnikom, kjer je to mogoče.

Raziskave kažejo, da lahko tudi virusi, paraziti in glivice igrajo vlogo pri težavah otrok s posebnimi potrebami. Na primer, nekateri virusi lahko povzročijo vnetje možganov, kar lahko privede do različnih nevroloških težav, kot so epilepsija, cerebralna paraliza in druge.

Paraziti, kot so gliste, metljaji, trakulje, lahko povzročijo težave s prebavo in prehranjevanjem, kar lahko vpliva na razvoj otroka. Poleg tega lahko nekatere parazitske okužbe vplivajo na razvoj imunskega sistema, kar lahko poveča tveganje za različne bolezni.

Glivice lahko povzročijo okužbe kože, nohtov in sluznic ter vplivajo na dihala, kar lahko poslabša dihalne težave otrok, kot so astma ali alergije.

V bioresonančni terapiji se lahko uporabijo posebni programi za odkrivanje in odpravljanje težav z virusi, paraziti, glivicami in toksini. Terapija lahko pomaga pri zmanjšanju težav, povezanih s temi okužbami, kar lahko izboljša splošno zdravje otroka.

Alergeni so snovi, ki lahko povzročijo alergijsko reakcijo pri ljudeh, ki so nanje občutljivi. Med najpogostejšimi alergeni so cvetni prah, pršice, živalska dlaka in določena živila. Alergijska reakcija lahko vodi do vnetja v telesu, ki lahko prispeva k kroničnim težavam, kot so ekcem, astma, alergijski rinitis in drugi simptomi alergije.

Toksini so kemikalije, ki lahko povzročajo škodljive učinke na zdravje ljudi. Lahko so prisotni v okolju, hrani ali zdravilih. Nekateri toksini lahko povzročijo poškodbe celic, vnetja in druge škodljive učinke, ki lahko prispevajo k razvoju kroničnih bolezni, kot so avtoimune bolezni in rakava obolenja.

Okužbe so pogosto vzrok za akutne bolezni, vendar pa lahko nekatere okužbe, kot so paraziti, glivice, bakterije, virusi povzročijo tudi hude kronične težave. Kronične okužbe lahko povzročijo vnetja in druge škodljive učinke, ki lahko vodijo do poškodb organov.

Sevanje je lahko naravno ali umetno in lahko povzroči škodljive učinke na zdravje ljudi. Gre za sevanje, ki ima dovolj energije, da lahko ionizira atome in molekule, s tem pa poškoduje celice in DNK. Primeri škodljivega sevanja vključujejo rentgensko sevanje, EM-sevanjem, ki ga oddajajo mobilni telefoni, WIFI in druge elektronske naprave. Radioaktivno sevanje kot npr. radon, ki se lahko nabira v zaprtih prostorih in prispeva k povečanju tveganja za pljučni rak.

Čustveni stres lahko vodi do sproščanja stresnih hormonov, kot je kortizol, ki lahko povzročijo vnetja v telesu. Pogosto izpostavljanje stresu lahko prispeva k razvoju različnih kroničnih bolezni, kot so depresija, tesnoba, bolezni srca in ožilja ter avtoimunske bolezni.

Ena od prednosti uporabe bioresonančne naprave kot diagnostičnega orodja je, da je neinvazivna in brez bolečin. Za razliko od drugih diagnostičnih testov, kot so rentgenski žarki ali krvni testi, bioresonanca v živo ne zahteva nobenih igel, sevanja ali drugih invazivnih postopkov. To jo naredi priljubljeno izbiro za ljudi, ki se bojijo ali so nelagodni pri tradicionalnih medicinskih testih.

Druga prednost bioresonance je, da lahko odkrije neravnovesja v telesu, preden se pojavijo simptomi. To lahko ljudem pomaga, da sprejmejo preventivne ukrepe za preprečevanje bolezni, namesto da čakajo, dokler že doživljajo simptome. Na primer, bioresonanca lahko odkrije neravnovesja v imunskem sistemu, kar lahko kaže na povečano tveganje za razvoj avtoimunskih bolezni ali drugih kroničnih bolezni.

Med bioresonančno terapijo bo stranka običajno udobno sedela, medtem ko terapevt namešča elektrode na različne točke na telesu. Te elektrode so povezane z bioresonančnim strojem, ki meri elektromagnetne frekvence telesa in oddaja terapevtske frekvence, da uravnoteži in obnovi harmonijo v energetskih sistemih telesa

Seja običajno traja od 60 do 90 minut, med katero lahko stranka občuti občutek sprostitve ali toplote, ko se oddajajo terapevtske frekvence. Nekateri klienti lahko takoj občutijo olajšanje simptomov, medtem ko drugi potrebujejo več sej, da dosežejo optimalne rezultate.

Bioresonanca otroci odrasli alergije

Blage zdravstvene težave so lahko znak, da telo potrebuje spremembo. Zato je ključno, da prepoznamo ta klic na pomoč in ukrepamo pravočasno. Zdrav način življenja vključuje uživanje zdrave, polnovredne in žive hrane, popivanje dovolj zdrave vode in skrb za pravilno razmerje vnosa hranil, mineralov ter vitaminov.

Na splošno je cilj bioresonančne terapije podpirati naravne procese zdravljenja telesa in izboljšati celotno zdravje in počutje. S ponovnim uravnoteženjem in obnovitvijo harmonije v energetskih sistemih telesa lahko bioresonančna terapija pomaga spodbuditi optimalno fiziološko delovanje telesa.

Pri tem je pomembno, da poskrbimo tudi za redno in učinkovito razstrupljanje telesa. Naše telo se vsak dan spopada z različnimi toksini in nečistočami iz okolja, hrane in drugih virov, ki jih je težko popolnoma izogniti. Zato je pomembno, da s pravilnim razstrupljanjem telesa podpiramo svoje naravne obrambne mehanizme ter preprečimo kopičenje toksinov v telesu.

Vendar pa se ne omejimo le na zdravo prehrano in razstrupljanje, temveč poskrbimo tudi za ustrezno fizično aktivnost, dovolj spanja in kakovostne medosebne odnose. Če se zavedamo, da so naše vsakodnevne odločitve pomembne za naše zdravje, lahko prevzamemo odgovornost za svoje dobro počutje ter uživamo v polnosti življenja. Zato se odločimo, da bomo ravnali v skladu s temi spoznanji in poskrbeli za svoje zdravje.

Kot pri vsaki drugi terapiji ali zdravljenju je pomembno, da imamo realistična pričakovanja od bioresonančne terapije. Tu je nekaj primerov:

Bioresonančna terapija ni hiter popravek: Čeprav lahko bioresonančna terapija odlično deluje, ni enkratna rešitev za vse zdravstvene težave. Večinoma telo potrebuje približno 4-8 sej za občutno izboljšanje. Pri kroničnih težavah pa tudi do 1 in 2 let. To je sicer logično, saj so težave nastajale desetletja.

Spoštovanje priporočil lahko izboljša izide: Sledenje priporočilom bioresonančnega terapevta, kot so spremembe prehrane ali spremembe življenjskega sloga, lahko pomaga izboljšati učinkovitost terapije.

Sodelovanje je ključno: Sodelovanje s bioresonančnim terapevtom in odprtost in iskrenost o simptomih in težavah lahko pomaga doseči najboljše možne izide bioresonančne terapije.

Stranski učinki: kot pri vsakem stranskem učinku, tudi blagem, lahko ti pri nekom povzročijo nelagodje. Vendar pa je pomembno opozoriti, da v nekaterih primerih lahko blagi stranski učinki po bioresonančni terapiji dejansko kažejo, da terapija deluje in da se telo odziva na zdravljenje. Na primer, utrujenost in blaga vročina po seji bioresonančne terapije lahko kažeta, da telo doživlja naraven proces zdravljenja, saj imunski sistem deluje na odstranjevanju toksinov in drugih snovi iz telesa. To je pozitiven znak, da terapija ugodno vpliva na energetske sisteme telesa.

Čeprav sta bioresonanca in frekvenčno zdravljenje še vedno alternativni obliki medicine, hitro pridobivata sprejetost in priznanje v medicinski skupnosti. Ko se opravlja več raziskav in ko več ljudi doživlja koristi teh modalitet bo v prihodnosti postala še bolj široko sprejeta in integrirana v tradicionalne medicinske prakse. Bioresonanca in frekvenčno zdravljenje imata potencial, da postaneta pomembna sila v prihodnosti medicine na področju preventive in kroničnih obolenj.

“Če želite odkriti skrivnosti vesolja, razmišljajte v smislu energije, frekvence in vibracij” ~ Nikola Tesla

Ena od prednosti bioresonance in frekvenčnega zdravljenja je, da sta neinvazivni in ne vključujeta uporabe zdravil ali kirurgije. To jih naredi za varno in učinkovito alternativo za ljudi, ki morda ne morejo prenašati tradicionalnih medicinskih postopkov. Poleg tega sta ti modaliteti zelo personalizirani, saj delujeta s posameznikovimi edinstvenimi frekvencami in energijskimi polji, kar omogoča visoko prilagojen pristop posamezniku.

Vsak pristop k zdravljenju ima svoje prednosti in omejitve, zato je priporočljivo združevanje različnih metod in tehnik za dosego najboljšega učinka ter individualiziran pristop k vsakemu posamezniku. Vse to lahko pripomore k temu, da se posameznikovo telo povrne v ravnovesje ter se njegovo zdravje in vitalnost izboljšata na vseh nivojih. Pri tem je pomembno, da se posameznik seznani z možnostmi terapevtskih pristopov ter izbere tistega, ki mu najbolj ustreza ter je za njegovo stanje najbolj primeren. Le tako lahko doseže najboljše rezultate ter na dolgi rok ohranja svoje zdravje ter kakovost življenja.

NAROČILA IN VEČ INFORMACIJ

+386 40 889 683

info@silvijaspehar.com

LOKACIJA DEJAVNOSTI

A) Draga pri Sinjem Vrhu 9, 8344 Vinica

B) Terapije na daljavo (po posebnem protokolu enako uspešne in časovno bolj ugodne)

Niste prepričani ali vam lahko pomagam, potrebujete več informacij?

Izpolnite kratek vprašalnik na povezavi spodaj in vam pošljem več informacij po elektronski pošti.