biorezonanca biorezonancija naturopatija

AKUPUNKTURA

1. KAJ JE AKUPUNKTURA

2. KAKO DELUJE FREKVENČNA AKUPUNKTURA?

3. POMEN 5 ELEMENTOV V AKUPUNKTURI, TEMELJ KITAJSKE MEDICINE

4. STIMULACIJA MERIDIANOV S FREKVENČNO AKUPUNKTURO

5. ZA KATERE TEŽAVE JE PRIMERNA FREKVENČNA AKUPUNKTURA?

6. ALI JE AKUPUNKTURA PRIMERNA ZA OTROKE ALI NOSEČNICE?

7. ALI JE FREKVENČNA AKUPUNTURA BOLEČA?

8. PRIČAKOVANJA PRI DOBRI AKUPUNTURNI TERAPIJI IN MOŽNI NEŽELENI UČINKI

9. KAKO POGOSTO JE POTREBNO OPRAVLJATI SEANSE AKUPUNKTURE?

Akupunktura je tradicionalna kitajska medicina, ki se je razvila pred več kot 2000 leti. Danes se izvaja po vsem svetu kot ena izmed najpogostejših alternativnih oblik zdravljenja. Namen akupunkture je vzpostaviti ravnovesje v telesu in izboljšati delovanje organov ter s tem zmanjšati bolečine in izboljšati splošno počutje.

Akupunktura se tradicionalno izvaja s tankimi iglami, ki se vstavijo v različne točke na telesu. Te točke so vzdolž meridianov ali energijskih kanalov, ki tečejo skozi telo. Z vstavljanjem igel na določene točke se lahko vpliva na pretok energije skozi telo in tako se vzpostavi ravnovesje v telesu. Obstaja še več različnih načinov, kako se lahko stimulira akupunkturne točke, kot so masaža, tlak, segrevanje, hladna stimulacija, vakuumsko sesanje in električna stimulacija. Ena od vrst ne-iglične akupunkture je tudi frekvenčna akupunktura, ki uporablja električno stimulacijo za spodbujanje akupunkturnih točk. Pri tej metodi se elektrode pritrdijo na kožo, pri čemer se uporabljajo različne frekvence in intenzitete impulzov, ki se prenašajo skozi elektrode v telo. Akupunktura je v zadnjem času pridobila veliko pozornosti s strani znanstvenikov, ki so ugotovili, da ima lahko pozitiven učinek na zdravje ljudi. Na primer, študije so pokazale, da lahko akupunktura zmanjša krvni tlak, zmanjša simptome alergij, izboljša spanec, lajša bolečine, zlasti v hrbtu, vratu in glavi. Prav tako se lahko uporablja za lajšanje simptomov nekaterih kroničnih bolezni, kot so artritis, migrene, prebavne težave in depresija.

Akupunktura terapija

Frekvenčna akupunktura je sodobna tehnika zdravljenja, ki temelji na tradicionalni kitajski medicini. Frekvenčna akupunktura je primerna za ljudi, ki se želijo izogniti uporabi igel, saj je neinvazivna in neboleča. Gre za ne-iglično obliko akupunkture, pri kateri se s pomočjo električnih impulzov spodbujajo akupunkturne točke na telesu. Namen te stimulacije je uravnovešanje pretoka energije v telesu, ki poteka po meridianih.

Meridiani so energijske poti v telesu, ki jih v kitajski medicini obravnavajo kot pomembne kanale, po katerih kroži življenjska energija (chi). V idealnih pogojih ta energija kroži brez težav in ravno prav hitro. V primeru blokad ali neravnovesij pa se lahko pojavi veliko zdravstvenih težav.

Frekvenčna akupunktura deluje tako, da stimulira akupunkturne točke in tako pomaga pri uravnoteženju pretoka energije po meridianih. Impulzi, ki se prenašajo skozi elektrode, so zasnovani tako, da posnemajo naravne frekvence telesa in tako spodbujajo naravno samozdravljenje. S stimulacijo akupunkturnih točk se lahko doseže tudi sprostitev mišic in zmanjšanje vnetij.

Harmonizacija meridianov je ključni vidik frekvenčne akupunkture. S pomočjo stimulacije akupunkturnih točk lahko zdravilni impulzi prodrejo v globino telesa in tako pomagajo pri odpravljanju težav, ki se pojavljajo na ravni meridianov. Vsaka akupunkturna točka je povezana z določenim organom ali delom telesa, zato se lahko s stimulacijo določenih točk doseže tudi izboljšanje delovanja notranjih organov.

Številni ljudje, ki so preizkusili frekvenčno akupunkturo, poročajo o zmanjšanju bolečin, izboljšanju razpoloženja, zmanjšanju stresa in večji vitalnosti. Za dosego najboljših rezultatov priporočam uporabo frekvenčne akupunkture v kombinaciji z bioresonanco, homeopatijo in zdravim načinom življenja.

5

V tradicionalni kitajski medicini obstaja pet elementov, ki so povezani z akupunkturo. Ti elementi so les, ogenj, zemlja, kovina in voda ter se nanašajo na različne organe, funkcije in lastnosti telesa. Vsak element je povezan z akupunkturnimi točkami in meridiani ter sodeluje pri regulaciji pretoka energije ali Qi v telesu.

 1. Les: Les predstavlja rast in razvoj ter je povezan z jetri in žolčnikom. Akupunkturne točke in meridiani, povezani z elementom lesa, se uporabljajo za zdravljenje težav z jetri in žolčnikom, prebavnimi težavami, napetostjo in stresom.
 2. Ogenj: Ogenj predstavlja živahnost, energijo in življenjsko silo ter je povezan s srcem in tankim črevesjem. Akupunkturne točke in meridiani, povezani z elementom ognja, se uporabljajo za zdravljenje težav s srcem, tesnobe, nespečnosti in čustvenih neravnovesij.
 3. Zemlja: Zemlja predstavlja stabilnost, osredotočenost in prebavo ter je povezana z vranico in želodcem. Akupunkturne točke in meridiani, povezani z elementom zemlje, se uporabljajo za zdravljenje prebavnih težav, slabosti, pomanjkanja energije in prenajedanja.
 4. Kovina: Kovina predstavlja čistost, globino in dihanje ter je povezana s pljuči in debelim črevesjem. Akupunkturne točke in meridiani, povezani z elementom kovine, se uporabljajo za zdravljenje težav z dihanjem, kožnimi težavami, depresijo in tesnobo.
 5. Voda: Voda predstavlja fluidnost, globino in intuitivno moč ter je povezana z ledvicami in mehurjem. Akupunkturne točke in meridiani, povezani z elementom vode, se uporabljajo za zdravljenje težav z ledvicami, mehurjem, bolečinami v križu in pomanjkanjem energije.

Vsak element ima svojo edinstveno energijsko vibracijo in uravnava različne vidike življenja v telesu. Zdravljenje s pomočjo akupunkture lahko pomaga uravnavati pretok energije med temi elementi in tako izboljšati zdravje in dobro počutje posameznika.

Meridian jeter teče skozi jetra in se razprostira po celem telesu, vključno z žolčnikom, spolnimi organi, kolki, koleni in stopali. Meridian jeter je odgovoren za uravnavanje kroženja energije (Qi) in krvi v telesu ter za ohranjanje harmoničnega pretoka Qi-ja v telesu.

Meridian jeter ima več funkcij v telesu, od katerih so nekatere:

 1. Uravnavanje Qi-ja in krvi: Meridian jeter pomaga uravnavati pretok Qi-ja in krvi v telesu. To vpliva na delovanje prebavnega sistema, oči, mišic in kite ter na razpoloženje in spanec.

 2. Ohranjanje stabilnosti čustev: Meridian jeter je povezan s čustvenim stanjem, zlasti s čustvi, kot so jeza, frustracija in depresija. Če je pretok Qi-ja v meridianu jeter moten, lahko to povzroči nestabilnost čustev in čustveno neravnovesje.

 3. Regulacija menstruacije: Meridian jeter igra pomembno vlogo pri regulaciji menstrualnega ciklusa pri ženskah. Blokada Qi-ja in krvi v meridianu jeter lahko povzroči težave s menstruacijo, kot so bolečine in nepravilnosti.

 4. Regulacija prebavnega sistema: Meridian jeter uravnava prebavni sistem, zlasti jetra in žolčnik. Blokada Qi-ja v meridianu jeter lahko povzroči slabost, napihnjenost, zaprtje, drisko in druge težave s prebavili.

Ko je pretok Qi-ja in krvi v meridianu jeter moten, se lahko pojavijo različni simptomi. Nekateri od teh simptomov so:

 • Bolečine v desnem zgornjem delu trebuha
 • Napihnjenost, slabost in druge težave s prebavili
 • Razdražljivost, jeza, tesnoba in depresija
 • Pomanjkanje energije, utrujenost in bolečine v mišicah in sklepih
 • Težave z menstrualnim ciklusom pri ženskah

Meridian žolčnika se začne na zunanjem očesnem kotu in poteka po strani glave, vzdolž vratu in ramenskega obroča. Nato se spusti po strani telesa, preide čez boke in konča na zunanjem robu stopala.

V tradicionalni kitajski medicini se meridian žolčnika povezuje s funkcijami prebavnega sistema, jetri, očmi, mišicami in tetivami. Neravnovesje v tem meridianu lahko povzroči različne težave, kot so:

 1. Glavoboli in migrene
 2. Težave s prebavo, kot so zaprtje, napihnjenost, driska in slabost
 3. Težave s hrbtom, vratom in rameni
 4. Povečana napetost v mišicah in tetivah
 5. Občutki žolčne jeze in nemoči

Meridian srca je energetski kanal, ki poteka po notranji strani roke, od središča prsnega koša do konice mezinca. Meridian srca ima ključno vlogo pri uravnavanju srčnega utripa in krvnega obtoka. Poleg tega pa je pomemben tudi pri regulaciji čustev in misli. Srce je namreč ključni organ, ki uravnava čustvene procese v telesu. Zato je uravnotežen pretok energije po meridianu srca pomemben za ohranjanje notranjega ravnovesja in duševnega zdravja.

Če je pretok energije po meridianu srca oviran, se lahko pojavijo različni simptomi, ki lahko vključujejo:

 • Bolečine v prsih
 • Srčne aritmije in težave s srčnim utripom
 • Vrtoglavica in omotica
 • Motnje spanja in nespečnost
 • Anksioznost in depresija
 • Pomanjkanje koncentracije in spomina
 • Slaba prebava in težave z žolčnikom ter tankim črevom

Meridian tankega črevesa se začne na zunanji strani mezinca in poteka vzdolž zunanje strani roke, preko komolca in nadlahti, ter se konča v ramenskem predelu.

V tradicionalni kitajski medicini meridian tankega črevesa uravnava pretok energije v telesu, ki se imenuje qi. Če pretok energije v meridianu ni uravnotežen, lahko to povzroči telesne in čustvene težave.

Meridian tankega črevesa je povezan z različnimi težavami, ki se lahko pojavijo v telesu. 

 1. Prebavne težave: Meridian tankega črevesa je povezan z notranjim organom tankega črevesa, ki ima pomembno vlogo pri prebavi hrane in absorpciji hranil v telesu. Če se pretok energije v meridianu zmanjša, lahko to povzroči težave s prebavo, kot so napenjanje, zaprtje, driska in bolečine v trebuhu.

 2. Bolečine v rokah: Meridian tankega črevesa poteka vzdolž zunanje strani roke, zato se lahko težave s tem meridianom kažejo kot bolečine v rokah, zapestjih in komolcih.

 3. Glavoboli in migrene: Meridian tankega črevesa je povezan s pretokom energije v glavi, zato lahko težave s tem meridianom povzročijo glavobole in migrene.

 4. Čustvene težave: Meridian tankega črevesa je povezan z uravnavanjem čustev, zato lahko težave s tem meridianom povzročijo čustvene težave, kot so tesnoba, depresija in stres.

Meridian trojnega grelca je imaginarni energetski kanal, ki poteka po telesu vzdolž rok in obraza. V TKM velja, da se energija telesa giblje po določenih poteh, ki jih imenujemo meridiani. Meridian trojnega grelca ni povezan s konkretnim organom, ampak je odgovoren za uravnavanje celične funkcije in celostnega delovanja telesa.

Kje se nahaja meridian trojnega grelca?

Meridian trojnega grelca poteka po obrazu, vratu, prsih, rokah in trebuhu. Začne se v sredini prsta na roki in poteka po zapestju, vzdolž roke in rame ter se nato razdeli na tri veje. Prva veja poteka navzgor proti obrazu in se konča na sredini čela. Druga veja poteka navzdol proti vratu in se konča na sredini ključnice. Tretja veja poteka proti trebuhu in se konča v bližini popka.

Meridian trojnega grelca vpliva na delovanje žlez z notranjim izločanjem, prebavnega sistema in celične funkcije. Pomaga pri uravnavanju krvnega obtoka, delovanju žlez z notranjim izločanjem, prebavnem sistemu in živčnem sistemu. Poleg tega ima tudi pomembno vlogo pri uravnavanju telesne temperature in ohranjanju ravnotežja telesnih tekočin.

Simptomi neravnovesja v meridianu trojnega grelca se lahko razlikujejo glede na posameznika in stopnjo neravnovesja. Nekateri od simptomov so:

 • Težave s prebavo, napihnjenost, driska, zaprtje, slabost
 • Težave s spanjem, nespečnost, nočno potenje
 • Tesnobnost, stres, občutki notranje napetosti
 • Bolečine v vratu, ramenih in zgornjem delu hrbta
 • Bolečine in napetost v čeljusti in obrazu
 • Slabši spomin in zbranost, težave s koncentracijo
 • Težave s sluhom in zobmi

Neravnovesje v meridianu trojnega grelca lahko povzroči različni dejavniki, kot so stres, pretirana izpostavljenost računalniškim zaslonom, slaba prehrana, pomanjkanje telesne aktivnosti ali čustveni pritiski.

Meridian prekrvavitev je eden od 12 glavnih meridianov v tradicionalni kitajski medicini (TKM), ki igra pomembno vlogo pri uravnavanju pretoka krvi in limfe v telesu. Ta meridian se začne na konici prsta na nogi in poteka po notranji strani noge, prečka trebušno votlino in se nato nadaljuje po zunanji strani roke, konča pa se na vrhu prsta na roki.

Glavna funkcija meridiana prekrvavitev je uravnavanje pretoka krvi in limfe v telesu, ki je ključnega pomena za dobro zdravje in delovanje organov in tkiv. Ko pretok krvi in limfe ni pravilno uravnotežen, se lahko pojavijo različne zdravstvene težave, kot so utrujenost, otekanje, bolečine v mišicah in sklepih, visok krvni tlak in slaba prebava.

Simptomi neravnovesja v meridianu prekrvavitev se lahko razlikujejo od posameznika do posameznika in odvisni so od stopnje neravnovesja. Nekateri od simptomov so:

 • Bolečine v nogah, stopalih in rokah
 • Otekanje nog in gležnjev
 • Težave s prebavo
 • Glavoboli in migrene
 • Slabo spanje
 • Motnje srčnega ritma

Neravnovesje v meridianu prekrvavitev lahko povzroči različne dejavnike, kot so sedeči način življenja, nezdrava prehrana, prekomerna telesna teža, pomanjkanje telesne aktivnosti in stres. Da bi ohranili ravnovesje v tem meridianu, je pomembno, da se redno gibljemo, zdravo prehranjujemo in se izogibamo prekomernemu stresu.

Meridian želodca je ključen za prebavo in presnovo hrane, pa tudi za uravnavanje emocionalnega stanja.

Meridian želodca se začne pod očmi, kjer se imenuje akupunkturna točka ST1. Potem poteka navzdol po obrazu, vratu, prsih in trebuhu. Prečka koleno in konča v velikem prstnem sklepu noge.

Meridian želodca je odgovoren za prebavo in presnovo hrane. Pomanjkanje energije v tem meridianu lahko privede do težav s prebavo, kot so napihnjenost, slabost, bruhanje, zgaga in driska. Pretirana energija pa lahko povzroči zaprtje, zaprtost in bolečine v trebuhu.

Poleg tega meridian želodca pomaga pri uravnavanju emocionalnega stanja. Prekomerna energija v tem meridianu lahko povzroči tesnobnost, preplavljanje občutkov, preveliko kritičnost in nespečnost. Pomanjkanje energije pa lahko privede do občutkov nemoči, apatije in depresije.

Meridian vranice in trebušne slinavke se nahaja v središču telesa, in sicer na notranji strani stopal. Ta meridian se imenuje tudi meridian centralne poti in je eden od najpomembnejših meridianov v tradicionalni kitajski medicini.

V kitajski medicini je vranica odgovorna za prebavo hrane in za proizvodnjo krvi. Ta organ igra ključno vlogo tudi pri vzdrževanju zdravega imunskega sistema. Trebušna slinavka pa ima pomembno vlogo pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi, saj proizvaja inzulin.

Ko je meridian vranice in trebušne slinavke v ravnovesju, je prebava gladka in brez težav. Poleg tega se počutimo bolj umirjene in mirne. Neravnovesje v tem meridianu lahko privede do različnih težav, kot so napihnjenost, driska, zaprtje, prekomerno znojenje in prekomerno izločanje sline.

Poleg tega lahko neravnovesje v tem meridianu privede do oslabelosti imunskega sistema, kar lahko povzroči težave z alergijami, virusnimi okužbami in drugimi boleznimi. Če je meridian vranice in trebušne slinavke močno neravnovesen, se lahko pojavijo tudi težave s srcem, saj se srčni utrip lahko spremeni.

Meridian pljuč se začne v notranjosti prsnega koša in poteka navzgor skozi vrat, nato pa se razdeli v dva dela. Prvi del se konča na vrhu ključnice, drugi del pa teče skozi zapestje in konča v sredini dlani. Meridian pljuč je tesno povezan z dihalnim sistemom, saj pljuča skozi njega prejemajo živčne impulze in energetsko podporo.

V tradicionalni kitajski medicini meridian pljuč uravnava dihanje, krvni obtok in energijo v telesu. Ko je ta meridian uravnotežen, dihalni sistem deluje optimalno, kar ima pozitiven učinek na celotno telo. Ko pa se pojavi neravnovesje, lahko to povzroči različne težave.

Neravnovesje v meridianu pljuč lahko povzroči težave z dihanjem, kot so astma, bronhitis, kašelj, težko dihanje in druge dihalne motnje. Prav tako lahko vpliva na srčno-žilni sistem in povzroči palpitacije, vrtoglavico in povišan krvni tlak.

Poleg tega lahko neravnovesje v meridianu pljuč vpliva tudi na čustveno stanje osebe, kar se kaže v anksioznosti, depresiji, strahu in drugih čustvenih težavah. Fizični simptomi, kot so bolečine v prsih, zmanjšana imunost, utrujenost in šibkost, so prav tako povezani z neravnovesjem v tem meridianu.

Meridian debelega črevesa se začne na obrazu, natančneje v kotu očesa, in se nadaljuje vzdolž roke do prstov na roki. Medtem ko se premika po roki, se meridian debelega črevesa križa s številnimi drugimi meridiani v telesu.

Meridian debelega črevesa je tesno povezan z zdravjem prebavnega sistema, saj uravnava funkcije debelega črevesa, kot so absorpcija hranil, proizvodnja odpadkov in izločanje blata. V kitajski medicini je ta meridian odgovoren tudi za prenos in uravnavanje energije v telesu, ki jo imenujejo qi.

Ko je meridian debelega črevesa v ravnovesju, lahko pomaga pri lajšanju simptomov, kot so zaprtje, driska, napihnjenost in bolečine v trebuhu. Poleg tega lahko pomaga tudi pri lajšanju drugih simptomov, kot so glavoboli, bolečine v ramenih in rokah ter celo pri simptomih artritisa.

Neravnovesje meridiana debelega črevesa se lahko pojavi zaradi številnih razlogov, vključno s slabimi prehranjevalnimi navadami, stresom in pomanjkanjem gibanja. To lahko vodi do različnih simptomov, kot so napihnjenost, zaprtje, driska, bolečine v trebuhu in utrujenost.

Meridian ledvic poteka po notranji strani nog od spodnjega dela prsnice do stopal. Začne se v ledvenem delu hrbtenice in se nato razširi po nogi. Na notranji strani noge poteka mimo notranjega gležnja in nadaljuje proti notranjosti stopala.

Meridian ledvic ima pomembno vlogo pri uravnavanju pretoka Qi-ja po telesu. V tradicionalni kitajski medicini se ledvice povezujejo z elementom vode in simbolizirajo vitalno energijo telesa. Glavna funkcija ledvic je uravnavanje tekočin v telesu, vključno s krvjo, limfo in urinom. Ledvice tudi nadzirajo rast in razvoj telesa ter imajo ključno vlogo pri spolnem razvoju.

Simptomi neravnovesja v meridianu ledvic Ko je pretok energije v meridianu ledvic moten, se lahko pojavijo številni simptomi, ki kažejo na neravnovesje v telesu. Ti simptomi vključujejo:

 • Bolečine v križu
 • Težave s spolno funkcijo, kot so impotenca ali neplodnost
 • Zmanjšan libido
 • Težave z uriniranjem, kot so pogosti nagoni ali bolečine pri uriniranju
 • Bolečine v nogah ali stopalih
 • Pogosto čutenje mraza

Pot meridiana mehurja se začne na vrhu glave in se nato spušča po hrbtu, prečka zadnjico, stegna, kolena in gležnje, ter konča na koncu mezinca na nogi. Meridian mehurja ima več kot 60 akupunkturnih točk, ki se nahajajo na obeh straneh telesa.

Če je pretok energije v meridianu mehurja oviran ali neravnovesen, lahko to povzroči različne težave in bolezni. Nepravilnosti v meridianu mehurja so povezane z različnimi težavami, kot so bolečine v hrbtu, težave z uriniranjem, motnje spanja, izčrpanost in glavoboli.

 • Bolečine v hrbtu so pogost simptom neravnovesja v meridianu mehurja. Ovire v pretoku energije v tem meridianu lahko povzročijo krče v mišicah hrbta, bolečine v križu in togost v vratu. Prav tako lahko težave z mehurjem, kot so ponavljajoče se okužbe, kažejo na neravnovesje v tem meridianu.
 • Poleg tega lahko nepravilnosti v meridianu mehurja povzročijo težave z uriniranjem. Lahko se pojavi nenormalno pogosto ali redko uriniranje, težave s kontroliranjem seča ali bolečine pri uriniranju.
 • Motnje spanja so prav tako lahko povezane z neravnovesjem v meridianu mehurja. Težave s spanjem, kot sta nespečnost in nočno uriniranje, so lahko simptom težav s tem meridianom.
 • Izčrpanost in glavoboli so tudi lahko povezani z nepravilnostmi v meridianu mehurja. Če pretok energije ni ustrezno uravnotežen, lahko to povzroči občutke izčrpanosti in utrujenosti ter lahko vodi do glavobolov.

Frekvenčna akupunktura je posebna vrsta akupunkture, ki vključuje uporabo elektromagnetnih valov in frekvenc za stimulacijo akupunkturnih točk na telesu. Ta metoda se pogosto uporablja pri lajšanju kronične utrujenosti, razstrupljanju, dvigu splošne vitalnosti, bolečinah, anksioznosti in presnovnih motnjah.

Pri kronični utrujenosti se pogosto stimulirajo meridiani ledvic, jeter in srca. Stimulacija teh meridianov lahko pomaga izboljšati delovanje teh organov in povečati raven energije v telesu.

Za razstrupljanje se lahko podpirajo meridiani debelega črevesa, jeter in žolčnika, ki so povezani s čiščenjem telesa od toksinov in odpadkov. Stimulacija teh meridianov lahko pomaga izboljšati delovanje jeter in izločanje toksinov iz telesa.

Za dvig splošne vitalnosti se lahko podpirajo meridiani pljuč, srca in jeter. Te točke so povezane s splošnim zdravjem telesa in lahko pomagajo povečati raven energije ter izboljšati telesno in duševno delovanje.

Pri lajšanju bolečin se lahko podpirajo meridiani, ki so povezani s prizadetim območjem. Na primer, pri bolečinah v hrbtu se lahko stimulira meridian mehurja, ledvic, pri bolečinah v sklepih pa meridian žolčnika.

Za lajšanje anksioznosti se lahko uporabljajo meridiani srca, pljuč in jetra. Stimulacija teh meridianov lahko pomaga zmanjšati stresne simptome in pomaga pri sprostitvi.

Dojenčki in majhni otroci so bolj dovzetni za neravnovesja in blokade energije kot odrasli, kar lahko povzroči različne zdravstvene težave. Akupunktura lahko pomaga uravnotežiti pretok energije pri otrocih in odpraviti ta neravnovesja, kar vodi v izboljšano zdravje in počutje.

Pogosta stanja, ki jih je mogoče odpraviti z akupunkturo pri dojenčkih, vključujejo kolike, motnje spanja, prebavne težave, težave z dihanjem, bolečine pri izraščanju zob in neravnovesja imunskega sistema. Prav tako lahko pomaga dojenčkom, ki so doživeli travmo med rojstvom ali se spopadajo z zamudami pri razvoju.

Frekvenčna terapija je zelo nežna, saj terapevt skrbno izbere točke za stimulacijo ali druge tehnike za povečanje učinkovitosti zdravljenja.

Frekvenčna akupunktura je lahko koristna tudi med nosečnostjo. Če gre za bolečine v hrbtu ali mišicah, se terapije izvajajo po potrebi, vendar je potrebno izvzeti nekatere akupunkturne točke zaradi previdnosti. Te točke so lahko namenjene pospeševanju poroda zaradi daljšega rojevanja. Število terapij je odvisno od odziva tako matere kot otroka. Na splošno pa so akupunkturne seanse lahko tako pogoste, kot jih stanje zahteva. Splošno vzdrževanje akupunkture med nosečnostjo lahko poteka enkrat na mesec. Zelo pomembno je, da akupunkturist ve, da ste noseči, in da vam prilagodi terapijo glede na vaše potrebe in stanje.

NAROČILA IN VEČ INFORMACIJ

+386 40 889 683

info@silvijaspehar.com

LOKACIJA DEJAVNOSTI

A) Draga pri Sinjem Vrhu 9, 8344 Vinica

B) Terapije na daljavo (po posebnem protokolu enako uspešne in časovno bolj ugodne)

Niste prepričani ali vam lahko pomagam, potrebujete več informacij?

Izpolnite kratek vprašalnik na povezavi spodaj in vam pošljem več informacij po elektronski pošti.

Ker se pri frekvenčni akupunkturi ne uporabljajo igle, je postopek za mnoge ljudi bolj sprejemljiv in manj neprijeten. Vendar pa je pomembno opozoriti, da se lahko občutek med postopkom razlikuje od posameznika do posameznika, in da se lahko pojavi rahlo mravljinčenje, kjer se izvaja stimulacija.

Terapija z akupunkturo je pristop k zdravljenju, pri katerem se stimulirajo določene točke na telesu, da bi spodbudili samozdravljenje. Ključni elementi terapije z akupunkturo so prilagodljivost in individualnost, saj se terapija prilagaja specifičnim potrebam vsakega posameznika.

Terapija z akupunkturo običajno vključuje oceno stanja posameznika, ki zajema zgodovino zdravstvenih težav, trenutno stanje in simptome. Na podlagi tega ocenjevanja bo strokovnjak za akupunkturo razvil prilagojeno terapijo za posameznika.

Terapija z akupunkturo se lahko uporablja za različne namene, od lajšanja bolečine in zmanjševanja vnetja do izboljšanja prebave in izboljšanja splošnega počutja. Prav tako se lahko uporablja kot dopolnilna terapija pri drugih oblikah zdravljenja, kot je bioresonanca.

Terapija z akupunkturo je običajno časovno odmerjena in sestavljena iz več seans, ki se praviloma izvajajo v razmaku enega do dveh tednov.

Časovni okvir terapije z akupunkturo je odvisen od vrste težave, ki se zdravi, in stopnje resnosti težave. Nekatere težave se lahko odpravijo z nekaj sejami, medtem ko je za druge težave potrebnih več sej. Pri nekaterih težavah se lahko terapija nadaljuje tudi dlje časa, kot del preventivnega zdravljenja.

NAROČILA IN VEČ INFORMACIJ

+386 40 889 683

info@silvijaspehar.com

LOKACIJA DEJAVNOSTI

A) Draga pri Sinjem Vrhu 9, 8344 Vinica

B) Terapije na daljavo (po posebnem protokolu enako uspešne in časovno bolj ugodne)

Niste prepričani ali vam lahko pomagam, potrebujete več informacij?

Izpolnite kratek vprašalnik na povezavi spodaj in vam pošljem več informacij po elektronski pošti.