BIORESONANCA, FREKVENCE

 • Home
 • BIORESONANCA, FREKVENCE
BIORESONANCA, FREKVENCE
kako poteka bioresonanca

Bioresonančna in frekvenčna terapija - prihodnost diagnostike in terapije v medicini

KAZALO

 1. Kaj je dobra bioresonanca in kako deluje?
 2. Vpliv frekvenc na nas v vsakdanjem življenju: kako nas obkrožajo in sevajo na nas?
 3. Kako frekvenčna medicina lahko pomaga pri lajšanju bolečin?
 4. Bioresonančna terapija pri zdravljenju alergij
 5. Ali lahko bioresonanca pomaga pri zdravljenju kroničnih težav?
 6. Kako lahko bioresonanca pomaga pri čustvenih težavah in stresu?
 7. Kako lahko bioresonanca pomaga pri težavah pri otrocih in dojenčkih?
 8. Kaj pričakovati pri dobri bioresonančni terapiji in kakšni so možni neželeni učinki?
 9. Bioresonanca kot dopolnilna terapija pri konvencionalnem zdravljenju
Bioresonančna terapija

1. Kaj je dobra bioresonanca in kako deluje?

Bioresonanca je vrsta alternativne medicine, ki uporablja elektromagnetne valove za diagnosticiranje in terapijo različnih stanj. Teorija bioresonanco je, da ima vsaka celica v telesu svojo lastno elektromagnetno frekvenco in ko je ta frekvenca motena, lahko privede do bolezni oziroma neravnovesja, slabšega počutja. Ko so neusklajenosti identificirane, lahko stroj oddaja korektivne frekvence, da obnovi ravnovesje in spodbudi zdravljenje. S pomočjo bioresonančne naprave lahko praktiki prepoznamo, izboljšamo te motnje, kar podpre postopek okrevanja in dobrega počutja.

Njen nastanek sega v 70. leta prejšnjega stoletja, ko je nemški zdravnik Franz Morell skupaj s svojim inženirskim kolegom Erichom Raschejem razvijal napravo, ki bi lahko zaznala in zdravila bolezni z uporabo elektromagnetnih valovanj.

Morell je ugotovil, da ima vsak organizem lastno elektromagnetno valovanje, ki se lahko zazna in uporabi za zdravljenje. V ta namen je zasnoval napravo, ki bi lahko prebrala elektromagnetna valovanja telesa in jih ponovno oddajala z določeno frekvenco, da bi spodbudila ozdravitev.

Danes obstaja veliko različnih naprav in metod bioresonančne terapije. Kljub temu, da je bioresonančna terapija zelo priljubljena, pa žal še vedno ni priznana kot uradna metoda zdravljenja s strani medicinske skupnosti v Sloveniji. Medtem ko v Nemčiji se bioresonanca uporablja kot alternativna terapija in je priznana kot del komplementarne medicine. V skladu z nemško zakonodajo so alternativne terapije, vključno z bioresonanco, uradno priznane kot dopolnilo h klasični medicini in so lahko del zdravljenja, če jih predpiše usposobljen zdravnik.

Bioresonanca izhaja iz koncepta energetske medicine, ki trdi, da energijski sistemi telesa igrajo ključno vlogo pri ohranjanju optimalnega telesnega in psihičnega stanja. Po tej perspektivi je telo sestavljeno iz različnih energetskih polj, vključno s fizičnim, čustvenim in duhovnim, ki delujejo skupaj in tvorijo koherentno celoto.

Bioresonančna terapija se pogosto uporablja v kombinaciji z drugimi terapijami, kot so prehranska terapija, akupunktura in kiropraktika, za spodbujanje celostnega in optimalnega zdravja. Z dobro bioresonančno terapijo se lahko terapira širok spekter zdravstvenih težav, vključno z alergijami, kroničnimi težavami, bolečinami, prebavnimi motnjami in hormonskimi neravnovesji.

Dober bioresonančni terapevt mora imeti obsežno znanje in usposabljanje v načelih in tehnikah bioresonančne terapije, tradicionalne kitajske medicine, ortomolekularne medicine in čut za človeka. Imeti mora globoko razumevanje človeškega telesa in njegovih energetskih sistemov, pa tudi sposobnost natančne analize in interpretacije bioenergetske informacije.

Bioresonančna terapija je primerna za ljudi vseh starosti, od dojenčkov do starejših. Vendar pa morda ni primerna za tiste s posebnimi medicinskimi pogoji ali napravami, kot so srčni spodbujevalniki, saj terapija vključuje uporabo elektromagnetnih frekvenc.

Bioresonanca je odlična diagnostična naprava za ljudi, ki iščejo neinvazivne in holistične pristope k zdravstveni oskrbi. Ta postopek je neboleč, vključuje pa uporabo elektrod, ki so nameščene na koži in oddajajo frekvence. Po posebnem protokolu je možna tudi terapija na daljavo.

Frekvence okoli nas_wifi

2. Vpliv frekvenc na nas v vsakdanjem življenju: kako nas obkrožajo in sevajo na nas?

Vsako živo bitje oddaja svojo lastno edinstveno frekvenco, ki jo je mogoče zaznati in analizirati s pomočjo bioresonančne tehnologije. Ta frekvenca je odvisna od različnih dejavnikov, vključno z genetiko, okoljem in življenjskim slogom, ter lahko zagotavlja dragocene vpoglede v celotno zdravje in dobro počutje posameznika.

Čeprav lahko frekvence pozitivno vplivajo na naše zdravje in dobro počutje, obstajajo tudi negativne frekvence v svetu, ki lahko škodljivo vplivajo na naše telo in um. Te negativne frekvence lahko izvirajo iz različnih virov, vključno z okoljskimi dejavniki, kot so onesnaževanje in sevanje, ter čustvenim in psihološkim stresom.

Na primer, izpostavljenost elektromagnetnemu sevanju mobilnih telefonov, Wi-Fi omrežij in drugih elektronskih naprav je pokazala negativen vpliv na naše zdravje. To sevanje lahko moti naravna energetska polja telesa, kar vodi v utrujenost, glavobole in druge zdravstvene težave sčasoma.

Od uvedbe radarja med drugo svetovno vojno se je človeška izpostavljenost radijsko-frekvenčnim (RF) tehnologijam postopoma povečevala. Leta 2011 je Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC) pregledala objavljeno literaturo in RF kategorizirala kot “možnega” (skupina 2B) človeškega karcinogena. Po pregledu IARC je bila poročana široka paleta negativnih učinkov na zdravje, povezanih z izpostavljenostjo RF, vključno z tremi študijami kancerogenosti na velikih skupinah podgan. Te študije so pokazale znatno povečanje stopnje schwannomov in malignih gliomov, pa tudi poškodbe kromosomske DNK.

Posebna skrb je izpostavljenost razvijajočih se možganov otrok, saj mobilni telefon, ki se drži ob otroški glavi, izpostavi globlje strukture možganov večjim odmerkom sevanja na enoto volumna, zaradi česar se tanka kost lobanje absorbira približno 10-krat višji lokalni odmerek. Poleg tega opazovalne in eksperimentalne študije kažejo, da moški, ki mobilni telefon hranijo v žepu hlač, doživljajo znatno nižje število semenčic in poslabšano gibljivost in morfologijo semenčic, vključno z DNK poškodbami mitohondrijev.

Po mnenju strokovnjaka za mikrovalove, Barrieja Trowerja, EMF vplivajo na elektromagnetno prevodnost naših celic, nevronov in odpirajo krvno-možgansko pregrado, kar povečuje prepustnost krvno-možganske pregrade in s tem prehod patogenov, kemikalij, težkih kovin in drugih toksinov v možgane. EMF prav tako motijo cirkadiani ritem celotnega telesa in uničujejo mikrobiom v prebavnem traktu.

Podobno lahko izpostavljenost onesnaženemu zraku in drugim okoljskim strupom prav tako moti naravno frekvenco telesa, kar vodi v številne negativne učinke na zdravje. Ti strupi se lahko sčasoma kopičijo v našem telesu, kar vodi v kronične bolezni.

Negativna čustvena in psihološka stanja lahko prav tako proizvajajo škodljive frekvence v telesu. Stres, tesnoba in depresija lahko motijo naravna energetska polja telesa, kar vodi v fizične simptome, kot so utrujenost, glavoboli in prebavne težave.

Na srečo obstajajo načini za ublažitev škodljivih učinkov negativnih frekvenc v svetu. Bioresonanca in frekvenčna terapija se lahko uporabljata za zaznavanje neravnovesij v telesu, ki jih povzročajo izpostavljenosti negativnim frekvencam, ter razvijanje prilagojenih načrtov zdravljenja za obnovitev ravnovesja in spodbujanje zdravljenja.

Poleg tega obstajajo preproste spremembe življenjskega sloga, ki lahko pomagajo zmanjšati izpostavljenost negativnim frekvencam, kot je omejevanje uporabe mobilnih telefonov in Wi-Fi-ja, uživanje zdrave prehrane ter redna telesna vadba. S tem ko sprejemamo proaktivne ukrepe za zaščito pred negativnimi frekvencami v svetu, lahko spodbujamo boljše zdravje in dobro počutje zase in za tiste okoli nas.

Frekvenčna terapija_bolečina

3. Kako frekvenčna medicina lahko pomaga pri lajšanju bolečin?

Bioresonančna terapija in frekvenčna terapija sta dve različni metodi, ki se uporabljata za izboljšanje različnih zdravstvenih težav, čeprav se včasih zmedeno uporabljata kot sopomenki.

Bioresonančna terapija temelji na predpostavki, da vsaka celica, organ in tkivo v telesu oddaja elektromagnetne valove z določeno frekvenco. Bioresonančna naprava lahko zazna te valove in jih ponovno usmeri nazaj v telo z različnimi frekvencami, da bi spodbudila samozdravljenje in obnovitvene procese v telesu.

Po drugi strani pa frekvenčna terapija uporablja elektromagnetno sevanje z določeno frekvenco za specifično težavo. Te frekvence se lahko uporabljajo za spodbujanje celic v telesu, za boj proti vnetjem in okužbam, za zmanjšanje bolečin, izboljšanje imunskega sistema in še več.

Kljub temu, da obe terapiji uporabljata elektromagnetno sevanje, pa so njihove metode delovanja in uporaba različne. Bioresonančna terapija se osredotoča na usmerjanje elektromagnetnih valov v telo z različnimi frekvencami, medtem ko frekvenčna terapija uporablja elektromagnetne valove z določeno frekvenco za spodbujanje optimalnega zdravja. Na primer elektromagnetna stimulacija živčnih končičev: Frekvenčna medicina lahko uporabi elektromagnetno stimulacijo živčnih končičev za zmanjšanje bolečin. Pri tej metodi se elektromagnetni impulzi pošiljajo v živčne končiče, kar povzroča sproščanje endorfinov in drugih naravnih analgetikov v telesu.

Torej frekvenčno zdravljenje vključuje uporabo specifičnih frekvenc za zdravljenje določenih zdravstvenih stanj. Na primer, frekvenca 528 Hz naj bi imela zdravilni učinek na telo, medtem ko naj bi frekvenca 432 Hz spodbujala sprostitev in zmanjševala stres. Terapevti lahko uporabljajo različna orodja, kot so zvočni valovi ali elektromagnetna polja, da te frekvence dostavijo v telo in spodbudijo okrevanje.

Da bi razumeli edinstvene učinke solfeggio frekvenc, je pomembno razumeti Schumannovo resonanco. Nemški fizik Winfried Otto Schumann je matematično dokumentiral elektromagnetne resonance med zemeljsko površino in ionosfero leta 1952. Odkril je, da te elektromagnetne valove, ki izvirajo iz izpustov strele, resonirajo pri nizki frekvenci med 7,86 Hz do 8 Hz in predstavljajo srčni utrip Zemlje. Ta frekvenca je od takrat imenovana Schumannova resonanca. Schumannov naslednik, Herbert Konig, je preučeval povezavo med Schumannovimi resonancami in različnimi nivoji človeške možganske aktivnosti in ugotovil, da se ujemajo v petih različnih stanjih možganskih valov: delta, teta, alfa, beta in gama, ki se naravno pojavljajo med dnevnimi aktivnostmi od spanja do ustvarjanja in učenja.

Frekvenčno območje človeškega telesa je med 62 in 78 Hz, pri čemer nižje frekvence kažejo na šibkejšo telesno funkcijo, bolezni. Če se spustimo pod 42 Hz, smo izpostavljeni visokemu tveganju za razvoj raka.

Solfeggio frekvence so osnovne note gregorijanskih pesmi, ki so jih uporabljali zgodnji rimski kristjani za dvigovanje vibracij in energije. Poslušanje teh frekvenc nekaj tednov lahko poveča produktivnost, ustvarjalnost in osredotočenost. Glasba, ki jo poslušamo, igra pomembno vlogo pri našem čustvenem in fizičnem počutju. 432 Hz je bila standardna instrumentalna nastavitev pred sredino 20. stoletja, ki resonira s Schumannovo resonanco 8 Hz in je znana po svojih pomirjujočih in pomirjevalnih učinkih. 528 Hz ima zdravilne učinke na telo, vključno s sposobnostjo regeneracije DNK ter zmanjšanjem stresa. Solfeggio frekvence se ujemajo v harmoniji s Schumannovo resonanco in imajo edinstvene zdravilne učinke na telo in um.

Glasba, uglasbena na 396 Hz, pomaga odpraviti podzavestne strahove, skrbi in tesnobo, medtem ko 639 Hz uravnoveša čustva in spodbuja ljubezen in razumevanje v odnosih. 741 Hz pomaga pri reševanju problemov, izražanju samega sebe in zdravem življenju, medtem ko 852 Hz zamenjuje negativne misli s pozitivnimi in spodbuja notranjo moč in intuicijo.

Bioresonančna terapija_alergije

4. Bioresonančna terapija pri zdravljenju alergij

Bioresonančna terapija se uporablja kot alternativna metoda za zdravljenje alergij in intoleranc, pri čemer se uporabljajo elektromagnetni valovi za spodbujanje samozdravljenja telesa. Terapija temelji na predpostavki, da je v telesu vsaka snov sestavljena iz določene frekvence elektromagnetnega valovanja. Pri alergijah in intolerancah se v telesu sproži imunski odziv na snov, ki se zaznava kot tujek, čeprav ta snov ni škodljiva. To lahko povzroči različne simptome, kot so izpuščaji, kihanje, kašelj, prebavne motnje in drugo.

Bioresonančna terapija lahko pomaga pri zdravljenju alergij in intoleranc tako, da poskuša odpraviti neravnovesje v telesu, ki ga povzročajo ti imunski odzivi. Terapija lahko deluje na več načinov:

 1. Prepoznavanje sprožilcev alergij: Z uporabo bioresonančne terapije lahko terapevt prepozna snovi, ki sprožijo alergijsko reakcijo. Terapevt lahko uporabi posebno napravo, ki meri frekvenco elektromagnetnega sevanja, ki izhaja iz pacientovega telesa in identificira snovi, ki povzročajo preobčutljivost.
 2. Desenzitizacija: postopek bioresonančne terapije za desenzitizacijo se običajno začne s postopnim izpostavljanjem pacienta nizkim frekvenčnim elektromagnetnim valovom, ki so vezani na specifični alergen ali hrano, ki povzroča alergijo. Te frekvence se nato postopoma povečujejo, da se telo navadi na alergen ali hrano, in s tem zmanjša reakcijo imunskega sistema.

Cilj terapije je postopno zmanjšati preobčutljivost na alergen ali hrano, s čimer se doseže dolgoročno zmanjšanje simptomov.

 

5. Ali lahko bioresonanca pomaga pri zdravljenju kroničnih težav?

Bioresonanca se osredotoča na prepoznavanje škodljivih frekvenc v telesu, ki lahko prispevajo h kroničnim težavam. Te škodljive frekvence lahko izvirajo iz različnih dejavnikov, kot so alergeni, toksini, okužbe, sevanje in čustveni stres.

Alergeni, toksini, okužbe, sevanje in čustveni stres so dejavniki, ki lahko vplivajo na razvoj in poslabšanje kroničnih težav. Nekateri od teh dejavnikov lahko vplivajo na imunski sistem in povzročajo vnetja, ki so povezana z različnimi kroničnimi boleznimi, npr.:

 • Alergeni: Alergeni so snovi, ki lahko povzročijo alergijsko reakcijo pri ljudeh, ki so nanje občutljivi. Med najpogostejšimi alergeni so cvetni prah, pršice, živalska dlaka in določena živila. Alergijska reakcija lahko vodi do vnetja v telesu, ki lahko prispeva k kroničnim težavam, kot so ekcem, astma, alergijski rinitis in drugi simptomi alergije.
 • Toksini: Toksini so kemikalije, ki lahko povzročajo škodljive učinke na zdravje ljudi. Lahko so prisotni v okolju, hrani ali zdravilih. Nekateri toksini lahko povzročijo poškodbe celic, vnetja in druge škodljive učinke, ki lahko prispevajo k razvoju kroničnih bolezni, kot so avtoimune bolezni in rakava obolenja.
 • Okužbe: Okužbe so pogosto vzrok za akutne bolezni, vendar pa lahko nekatere okužbe, kot so hepatitis C, herpes, paraziti, glivice, povzročijo tudi hude kronične težave. Kronične okužbe lahko povzročijo vnetja in druge škodljive učinke, ki lahko vodijo do poškodb organov.
 • Sevanje: Sevanje je lahko naravno ali umetno in lahko povzroči škodljive učinke na zdravje ljudi. Gre za sevanje, ki ima dovolj energije, da lahko ionizira atome in molekule, s tem pa poškoduje celice in DNK. Primeri škodljivega sevanja vključujejo rentgensko sevanje, EM-sevanjem, ki ga oddajajo mobilni telefoni, WIFI in druge elektronske naprave. Radioaktivno sevanje kot npr. radon, ki se lahko nabira v zaprtih prostorih in prispeva k povečanju tveganja za pljučni rak.
 • Čustveni stres: Čustveni stres lahko vodi do sproščanja stresnih hormonov, kot je kortizol, ki lahko povzročijo vnetja v telesu. Pogosto izpostavljanje stresu lahko prispeva k razvoju različnih kroničnih bolezni, kot so depresija, tesnoba, bolezni srca in ožilja ter avtoimunske bolezni.
Bioresonanca in frekvenčna terapija pri kroničnih težavah

6. Kako lahko bioresonanca in frekvenčna terapija pomaga pri čustvenih težavah in stresu?

Čustveni stres in travme lahko prav tako motijo pretok energije v telesu, kar vodi v neravnovesja ali blokade v energetskih sistemih telesa. Na primer, kronični stres lahko privede do neravnovesij v sistemih za odzivanje na stres v telesu, kar vodi v tesnobo, depresijo in druge čustvene težave.

Bioresonanca lahko pomaga pri čustvenih težavah in stresu na več načinov:

 1. Identifikacija blokad in neravnovesij: S pomočjo bioresonančne naprave je mogoče prepoznati blokade in neravnovesja v energijskem polju telesa, ki lahko prispevajo k čustvenim težavam in stresu. S tem se lahko ugotovi vzrok težav in izvedejo potrebne spremembe za izboljšanje čustvenega stanja.
 2. Spodbujanje samozdravljenja: Bioresonanca lahko spodbudi samozdravljenje telesa tako, da se elektromagnetno polje telesa uravnoteži. To lahko izboljša kakovost življenja in zmanjša čustveni stres.
 3. Zmanjševanje fizične napetosti: Fizična napetost in čustveni stres sta tesno povezana. Bioresonanca lahko pomaga zmanjšati fizično napetost in s tem izboljšati čustveno stanje. Naprava oddaja vibracije, ki pomagajo sprostiti napetost v mišicah in zmanjšati tesnobo.
 4. Izboljšanje splošnega počutja: Bioresonanca lahko pomaga izboljšati splošno počutje, kar lahko vodi do boljšega obvladovanja čustvenih težav in stresa. Učinki bioresonance so individualni in se lahko razlikujejo od osebe do osebe.

Frekvenčna terapija poskuša odpraviti blokade na meridianih z uporabo elektromagnetnih frekvenc. Te frekvence naj bi spodbudile pretok Qi skozi meridiane in tako izboljšale ravnovesje energije v telesu.

V tradicionalni kitajski medicini se meridiani obravnavajo kot kanali, skozi katere teče življenjska energija, imenovana Qi. V primeru blokade ali neravnovesja na določenem meridianu, se lahko pretok Qi moti in to lahko povzroči čustvene težave in stres.

 

7. Kako lahko bioresonanca pomaga pri težavah pri otrocih in dojenčkih?

Bioresonanca se vse pogosteje uporablja tudi za terapije pri otrocih in dojenčkih. Bioresonanca lahko pomaga pri različnih težavah pri otrocih, kot so alergije, prebavne motnje, težave s spanjem, težave z dihanjem, težave s kožo, težave z imunskim sistemom in drugo.

Terapija bioresonance je neinvazivna in neboleča, kar jo lahko naredi prijazno za otroke in dojenčke.

Pri bioresonančni terapiji za otroke in dojenčke se uporabljajo posebni programi in nastavitve, ki so prilagojene njihovim potrebam. Terapija traja običajno krajši čas kot pri odraslih, saj so otroci in dojenčki manjši in njihov organizem se hitreje odziva na terapijo.

Poleg tega je bioresonančna terapija za otroke in dojenčke tudi varna. Med terapijo se ne uporabljajo nobene kemikalije ali zdravila, kar zmanjšuje možnost neželenih učinkov ali stranskih učinkov. Tudi elektromagnetna sevanja, ki se uporabljajo v bioresonančni terapiji, so v varnih in nizkih frekvencah, ki ne povzročajo škodljivih učinkov na otrokovo telo.

Bioresonančna terapija se lahko uporablja pri različnih težavah pri otrocih in dojenčkih. Na primer, pri dojenčkih lahko pomaga pri težavah s kolikami, prebavnimi težavami, težavami s spanjem in drugimi težavami, povezanimi z njihovim razvojem. Pri otrocih pa lahko pomaga pri težavah z alergijami, astmo, težavami s kožo, težavami z dihanjem in drugimi težavami.

Poleg tega lahko bioresonančna terapija pomaga tudi pri izboljšanju otrokovega imunskega sistema. Še posebej v obdobjih sezonskih obolenj, ko so otroci pogosto izpostavljeni prehladom, gripi in drugim virusnim okužbam.

Poleg tega se bioresonančna terapija lahko uporablja tudi pri otrocih s posebnimi potrebami, kot so avtizem, ADHD, Aspergerjev sindrom in drugi. Terapija lahko pomaga pri zmanjšanju stresa, tesnobe in depresije ter izboljša splošno počutje otroka.

Okoljski dejavniki lahko vplivajo na težave otrok s posebnimi potrebami, kot so avtizem, ADHD, Aspergerjev sindrom in drugi. Raziskave kažejo, da so lahko izpostavljenost toksinom, kemikalijam, sevanju in drugim okoljskim dejavnikom povezani s povečanim tveganjem za razvoj teh težav.

Na primer, izpostavljenost težkim kovinam, kot so aluminij, svinec, živo srebro in kadmij, lahko vpliva na razvoj avtizma in drugih nevroloških težav. Poleg tega so lahko kemikalije, kot so pesticidi, ftalati in bisfenol A (BPA), povezane s povečanim tveganjem za razvoj avtizma, ADHD in drugih težav.

Sevanje iz elektronskih naprav, kot so WIFI mobilni telefoni, računalniki in televizorji, lahko prav tako vpliv na zdravje otrok. Raziskave kažejo, da lahko dolgotrajna izpostavljenost elektromagnetnemu sevanju povzroči težave s spanjem, poveča tveganje za razvoj raka in drugih bolezni ter vpliva na delovanje možganov.

Vsi ti okoljski dejavniki lahko vplivajo na zdravje otrok, še posebej na tiste z že obstoječimi težavami s posebnimi potrebami. Zato je pomembno, da starši spremljajo okoljske dejavnike in poskušajo zmanjšati izpostavljenost otrok teh dejavnikom, kjer je to mogoče.

Raziskave kažejo, da lahko tudi virusi, paraziti in glivice igrajo vlogo pri težavah otrok s posebnimi potrebami. Na primer, nekateri virusi lahko povzročijo vnetje možganov, kar lahko privede do različnih nevroloških težav, kot so epilepsija, cerebralna paraliza in druge.

Paraziti, kot so gliste, metljaji, trakulje, lahko povzročijo težave s prebavo in prehranjevanjem, kar lahko vpliva na razvoj otroka. Poleg tega lahko nekatere parazitske okužbe vplivajo na razvoj imunskega sistema, kar lahko poveča tveganje za različne bolezni.

Glivice lahko povzročijo okužbe kože, nohtov in sluznic ter vplivajo na dihala, kar lahko poslabša dihalne težave otrok, kot so astma ali alergije.

V bioresonančni terapiji se lahko uporabijo posebni programi za odkrivanje in odpravljanje težav z virusi, paraziti, glivicami in toksini. Terapija lahko pomaga pri zmanjšanju težav, povezanih s temi okužbami, kar lahko izboljša splošno zdravje otroka.

Bioresonanca za otroke in dojenčke

8. Kaj pričakovati pri dobri bioresonančni terapiji in kakšni so možni neželeni učinki?

Ena od prednosti uporabe bioresonančne naprave kot diagnostičnega orodja je, da je neinvazivna in brez bolečin. Za razliko od drugih diagnostičnih testov, kot so rentgenski žarki ali krvni testi, bioresonanca v živo ne zahteva nobenih igel, sevanja ali drugih invazivnih postopkov. To jo naredi priljubljeno izbiro za ljudi, ki se bojijo ali so nelagodni pri tradicionalnih medicinskih testih.

Druga prednost bioresonance je, da lahko odkrije neravnovesja v telesu, preden se pojavijo simptomi. To lahko ljudem pomaga, da sprejmejo preventivne ukrepe za preprečevanje bolezni, namesto da čakajo, dokler že doživljajo simptome. Na primer, bioresonanca lahko odkrije neravnovesja v imunskem sistemu, kar lahko kaže na povečano tveganje za razvoj avtoimunskih bolezni ali drugih kroničnih bolezni.

Med bioresonančno terapijo bo stranka običajno udobno sedela, medtem ko terapevt namešča elektrode na različne točke na telesu. Te elektrode so povezane z bioresonančnim strojem, ki meri elektromagnetne frekvence telesa in oddaja terapevtske frekvence, da uravnoteži in obnovi harmonijo v energetskih sistemih telesa

Seja običajno traja od 60 do 90 minut, med katero lahko stranka občuti občutek sprostitve ali toplote, ko se oddajajo terapevtske frekvence. Nekateri klienti lahko takoj občutijo olajšanje simptomov, medtem ko drugi potrebujejo več sej, da dosežejo optimalne rezultate.

Na splošno je cilj bioresonančne terapije podpirati naravne procese zdravljenja telesa in izboljšati celotno zdravje in počutje. S ponovnim uravnoteženjem in obnovitvijo harmonije v energetskih sistemih telesa lahko bioresonančna terapija pomaga spodbuditi optimalno fiziološko delovanje telesa. Kot pri vsaki drugi terapiji ali zdravljenju je pomembno, da imamo realistična pričakovanja od bioresonančne terapije. Tu je nekaj primerov:
 • Bioresonančna terapija ni hiter popravek: Čeprav lahko bioresonančna terapija odlično deluje, ni enkratna rešitev za vse zdravstvene težave. Večinoma telo potrebuje približno 4-8 sej za občutno izboljšanje. Pri kroničnih težavah pa tudi do 1 in 2 let. To je sicer logično, saj so težave nastajale desetletja.
 • Spoštovanje priporočil lahko izboljša izide: Sledenje priporočilom bioresonančnega terapevta, kot so spremembe prehrane ali spremembe življenjskega sloga, lahko pomaga izboljšati učinkovitost terapije.
 • Sodelovanje je ključno: Sodelovanje s bioresonančnim terapevtom in odprtost in iskrenost o simptomih in težavah lahko pomaga doseči najboljše možne izide bioresonančne terapije.
 • Stranski učinki: kot pri vsakem stranskem učinku, tudi blagem, lahko ti pri nekom povzročijo nelagodje. Vendar pa je pomembno opozoriti, da v nekaterih primerih lahko blagi stranski učinki po bioresonančni terapiji dejansko kažejo, da terapija deluje in da se telo odziva na zdravljenje. Na primer, utrujenost in blaga vročina po seji bioresonančne terapije lahko kažeta, da telo doživlja naraven proces zdravljenja, saj imunski sistem deluje na odstranjevanju toksinov in drugih snovi iz telesa. To je pozitiven znak, da terapija ugodno vpliva na energetske sisteme telesa.
Bioresonanca, frekvenčna terapija_prihodnost medicine

9. Bioresonanca kot dopolnilna terapija pri konvencionalnem zdravljenju

Čeprav sta bioresonanca in frekvenčno zdravljenje še vedno alternativni obliki medicine, hitro pridobivata sprejetost in priznanje v medicinski skupnosti. Ko se opravlja več raziskav in ko več ljudi doživlja koristi teh modalitet bo v prihodnosti postala še bolj široko sprejeta in integrirana v tradicionalne medicinske prakse. Bioresonanca in frekvenčno zdravljenje imata potencial, da postaneta pomembna sila v prihodnosti medicine na področju preventive in kroničnih obolenj.

“Če želite odkriti skrivnosti vesolja, razmišljajte v smislu energije, frekvence in vibracij” ~ Nikola Tesla

Ena od prednosti bioresonance in frekvenčnega zdravljenja je, da sta neinvazivni in ne vključujeta uporabe zdravil ali kirurgije. To jih naredi za varno in učinkovito alternativo za ljudi, ki morda ne morejo prenašati tradicionalnih medicinskih postopkov. Poleg tega sta ti modaliteti zelo personalizirani, saj delujeta s posameznikovimi edinstvenimi frekvencami in energijskimi polji, kar omogoča visoko prilagojen pristop posamezniku.

 

KONTAKT ZA VEČ INFORMACIJ

NATUROPATIJA, Silvija Špehar s.p.
+386 40 889 683
info@silvijaspehar.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.