kako poteka bioresonanca

Bioresonančna in frekvenčna terapija - prihodnost diagnostike in terapije v medicini

KAZALO

 1. Kaj je dobra bioresonanca in kako deluje?
 2. Vpliv frekvenc na nas v vsakdanjem življenju: kako nas obkrožajo in sevajo na nas?
 3. Kako frekvenčna medicina lahko pomaga pri lajšanju bolečin?
 4. Bioresonančna terapija pri zdravljenju alergij
 5. Ali lahko bioresonanca pomaga pri zdravljenju kroničnih težav?
 6. Kako lahko bioresonanca pomaga pri čustvenih težavah in stresu?
 7. Kako lahko bioresonanca pomaga pri težavah pri otrocih in dojenčkih?
 8. Kaj pričakovati pri dobri bioresonančni terapiji in kakšni so možni neželeni učinki?
 9. Bioresonanca kot dopolnilna terapija pri konvencionalnem zdravljenju
Frekvence okoli nas_wifi

2. Vpliv frekvenc na nas v vsakdanjem življenju: kako nas obkrožajo in sevajo na nas?

Vsako živo bitje oddaja svojo lastno edinstveno frekvenco, ki jo je mogoče zaznati in analizirati s pomočjo bioresonančne tehnologije. Ta frekvenca je odvisna od različnih dejavnikov, vključno z genetiko, okoljem in življenjskim slogom, ter lahko zagotavlja dragocene vpoglede v celotno zdravje in dobro počutje posameznika.

Čeprav lahko frekvence pozitivno vplivajo na naše zdravje in dobro počutje, obstajajo tudi negativne frekvence v svetu, ki lahko škodljivo vplivajo na naše telo in um. Te negativne frekvence lahko izvirajo iz različnih virov, vključno z okoljskimi dejavniki, kot so onesnaževanje in sevanje, ter čustvenim in psihološkim stresom.

Na primer, izpostavljenost elektromagnetnemu sevanju mobilnih telefonov, Wi-Fi omrežij in drugih elektronskih naprav je pokazala negativen vpliv na naše zdravje. To sevanje lahko moti naravna energetska polja telesa, kar vodi v utrujenost, glavobole in druge zdravstvene težave sčasoma.

Od uvedbe radarja med drugo svetovno vojno se je človeška izpostavljenost radijsko-frekvenčnim (RF) tehnologijam postopoma povečevala. Leta 2011 je Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC) pregledala objavljeno literaturo in RF kategorizirala kot “možnega” (skupina 2B) človeškega karcinogena. Po pregledu IARC je bila poročana široka paleta negativnih učinkov na zdravje, povezanih z izpostavljenostjo RF, vključno z tremi študijami kancerogenosti na velikih skupinah podgan. Te študije so pokazale znatno povečanje stopnje schwannomov in malignih gliomov, pa tudi poškodbe kromosomske DNK.

Posebna skrb je izpostavljenost razvijajočih se možganov otrok, saj mobilni telefon, ki se drži ob otroški glavi, izpostavi globlje strukture možganov večjim odmerkom sevanja na enoto volumna, zaradi česar se tanka kost lobanje absorbira približno 10-krat višji lokalni odmerek. Poleg tega opazovalne in eksperimentalne študije kažejo, da moški, ki mobilni telefon hranijo v žepu hlač, doživljajo znatno nižje število semenčic in poslabšano gibljivost in morfologijo semenčic, vključno z DNK poškodbami mitohondrijev.

Po mnenju strokovnjaka za mikrovalove, Barrieja Trowerja, EMF vplivajo na elektromagnetno prevodnost naših celic, nevronov in odpirajo krvno-možgansko pregrado, kar povečuje prepustnost krvno-možganske pregrade in s tem prehod patogenov, kemikalij, težkih kovin in drugih toksinov v možgane. EMF prav tako motijo cirkadiani ritem celotnega telesa in uničujejo mikrobiom v prebavnem traktu.

Podobno lahko izpostavljenost onesnaženemu zraku in drugim okoljskim strupom prav tako moti naravno frekvenco telesa, kar vodi v številne negativne učinke na zdravje. Ti strupi se lahko sčasoma kopičijo v našem telesu, kar vodi v kronične bolezni.

Negativna čustvena in psihološka stanja lahko prav tako proizvajajo škodljive frekvence v telesu. Stres, tesnoba in depresija lahko motijo naravna energetska polja telesa, kar vodi v fizične simptome, kot so utrujenost, glavoboli in prebavne težave.

Na srečo obstajajo načini za ublažitev škodljivih učinkov negativnih frekvenc v svetu. Bioresonanca in frekvenčna terapija se lahko uporabljata za zaznavanje neravnovesij v telesu, ki jih povzročajo izpostavljenosti negativnim frekvencam, ter razvijanje prilagojenih načrtov zdravljenja za obnovitev ravnovesja in spodbujanje zdravljenja.

Poleg tega obstajajo preproste spremembe življenjskega sloga, ki lahko pomagajo zmanjšati izpostavljenost negativnim frekvencam, kot je omejevanje uporabe mobilnih telefonov in Wi-Fi-ja, uživanje zdrave prehrane ter redna telesna vadba. S tem ko sprejemamo proaktivne ukrepe za zaščito pred negativnimi frekvencami v svetu, lahko spodbujamo boljše zdravje in dobro počutje zase in za tiste okoli nas.

Frekvenčna terapija_bolečina

3. Kako frekvenčna medicina lahko pomaga pri lajšanju bolečin?

Bioresonančna terapija in frekvenčna terapija sta dve različni metodi, ki se uporabljata za izboljšanje različnih zdravstvenih težav, čeprav se včasih zmedeno uporabljata kot sopomenki.

Bioresonančna terapija temelji na predpostavki, da vsaka celica, organ in tkivo v telesu oddaja elektromagnetne valove z določeno frekvenco. Bioresonančna naprava lahko zazna te valove in jih ponovno usmeri nazaj v telo z različnimi frekvencami, da bi spodbudila samozdravljenje in obnovitvene procese v telesu.

Po drugi strani pa frekvenčna terapija uporablja elektromagnetno sevanje z določeno frekvenco za specifično težavo. Te frekvence se lahko uporabljajo za spodbujanje celic v telesu, za boj proti vnetjem in okužbam, za zmanjšanje bolečin, izboljšanje imunskega sistema in še več.

Kljub temu, da obe terapiji uporabljata elektromagnetno sevanje, pa so njihove metode delovanja in uporaba različne. Bioresonančna terapija se osredotoča na usmerjanje elektromagnetnih valov v telo z različnimi frekvencami, medtem ko frekvenčna terapija uporablja elektromagnetne valove z določeno frekvenco za spodbujanje optimalnega zdravja. Na primer elektromagnetna stimulacija živčnih končičev: Frekvenčna medicina lahko uporabi elektromagnetno stimulacijo živčnih končičev za zmanjšanje bolečin. Pri tej metodi se elektromagnetni impulzi pošiljajo v živčne končiče, kar povzroča sproščanje endorfinov in drugih naravnih analgetikov v telesu.

Torej frekvenčno zdravljenje vključuje uporabo specifičnih frekvenc za zdravljenje določenih zdravstvenih stanj. Na primer, frekvenca 528 Hz naj bi imela zdravilni učinek na telo, medtem ko naj bi frekvenca 432 Hz spodbujala sprostitev in zmanjševala stres. Terapevti lahko uporabljajo različna orodja, kot so zvočni valovi ali elektromagnetna polja, da te frekvence dostavijo v telo in spodbudijo okrevanje.

Da bi razumeli edinstvene učinke solfeggio frekvenc, je pomembno razumeti Schumannovo resonanco. Nemški fizik Winfried Otto Schumann je matematično dokumentiral elektromagnetne resonance med zemeljsko površino in ionosfero leta 1952. Odkril je, da te elektromagnetne valove, ki izvirajo iz izpustov strele, resonirajo pri nizki frekvenci med 7,86 Hz do 8 Hz in predstavljajo srčni utrip Zemlje. Ta frekvenca je od takrat imenovana Schumannova resonanca. Schumannov naslednik, Herbert Konig, je preučeval povezavo med Schumannovimi resonancami in različnimi nivoji človeške možganske aktivnosti in ugotovil, da se ujemajo v petih različnih stanjih možganskih valov: delta, teta, alfa, beta in gama, ki se naravno pojavljajo med dnevnimi aktivnostmi od spanja do ustvarjanja in učenja.

Frekvenčno območje človeškega telesa je med 62 in 78 Hz, pri čemer nižje frekvence kažejo na šibkejšo telesno funkcijo, bolezni. Če se spustimo pod 42 Hz, smo izpostavljeni visokemu tveganju za razvoj raka.

Solfeggio frekvence so osnovne note gregorijanskih pesmi, ki so jih uporabljali zgodnji rimski kristjani za dvigovanje vibracij in energije. Poslušanje teh frekvenc nekaj tednov lahko poveča produktivnost, ustvarjalnost in osredotočenost. Glasba, ki jo poslušamo, igra pomembno vlogo pri našem čustvenem in fizičnem počutju. 432 Hz je bila standardna instrumentalna nastavitev pred sredino 20. stoletja, ki resonira s Schumannovo resonanco 8 Hz in je znana po svojih pomirjujočih in pomirjevalnih učinkih. 528 Hz ima zdravilne učinke na telo, vključno s sposobnostjo regeneracije DNK ter zmanjšanjem stresa. Solfeggio frekvence se ujemajo v harmoniji s Schumannovo resonanco in imajo edinstvene zdravilne učinke na telo in um.

Glasba, uglasbena na 396 Hz, pomaga odpraviti podzavestne strahove, skrbi in tesnobo, medtem ko 639 Hz uravnoveša čustva in spodbuja ljubezen in razumevanje v odnosih. 741 Hz pomaga pri reševanju problemov, izražanju samega sebe in zdravem življenju, medtem ko 852 Hz zamenjuje negativne misli s pozitivnimi in spodbuja notranjo moč in intuicijo.

Bioresonančna terapija_alergije

4. Bioresonančna terapija pri zdravljenju alergij

Bioresonančna terapija se uporablja kot alternativna metoda za zdravljenje alergij in intoleranc, pri čemer se uporabljajo elektromagnetni valovi za spodbujanje samozdravljenja telesa. Terapija temelji na predpostavki, da je v telesu vsaka snov sestavljena iz določene frekvence elektromagnetnega valovanja. Pri alergijah in intolerancah se v telesu sproži imunski odziv na snov, ki se zaznava kot tujek, čeprav ta snov ni škodljiva. To lahko povzroči različne simptome, kot so izpuščaji, kihanje, kašelj, prebavne motnje in drugo.

Bioresonančna terapija lahko pomaga pri zdravljenju alergij in intoleranc tako, da poskuša odpraviti neravnovesje v telesu, ki ga povzročajo ti imunski odzivi. Terapija lahko deluje na več načinov:

 1. Prepoznavanje sprožilcev alergij: Z uporabo bioresonančne terapije lahko terapevt prepozna snovi, ki sprožijo alergijsko reakcijo. Terapevt lahko uporabi posebno napravo, ki meri frekvenco elektromagnetnega sevanja, ki izhaja iz pacientovega telesa in identificira snovi, ki povzročajo preobčutljivost.
 2. Desenzitizacija: postopek bioresonančne terapije za desenzitizacijo se običajno začne s postopnim izpostavljanjem pacienta nizkim frekvenčnim elektromagnetnim valovom, ki so vezani na specifični alergen ali hrano, ki povzroča alergijo. Te frekvence se nato postopoma povečujejo, da se telo navadi na alergen ali hrano, in s tem zmanjša reakcijo imunskega sistema.

Cilj terapije je postopno zmanjšati preobčutljivost na alergen ali hrano, s čimer se doseže dolgoročno zmanjšanje simptomov.

Bioresonanca in frekvenčna terapija pri kroničnih težavah

6. Kako lahko bioresonanca in frekvenčna terapija pomaga pri čustvenih težavah in stresu?

Čustveni stres in travme lahko prav tako motijo pretok energije v telesu, kar vodi v neravnovesja ali blokade v energetskih sistemih telesa. Na primer, kronični stres lahko privede do neravnovesij v sistemih za odzivanje na stres v telesu, kar vodi v tesnobo, depresijo in druge čustvene težave.

Bioresonanca lahko pomaga pri čustvenih težavah in stresu na več načinov:

 1. Identifikacija blokad in neravnovesij: S pomočjo bioresonančne naprave je mogoče prepoznati blokade in neravnovesja v energijskem polju telesa, ki lahko prispevajo k čustvenim težavam in stresu. S tem se lahko ugotovi vzrok težav in izvedejo potrebne spremembe za izboljšanje čustvenega stanja.
 2. Spodbujanje samozdravljenja: Bioresonanca lahko spodbudi samozdravljenje telesa tako, da se elektromagnetno polje telesa uravnoteži. To lahko izboljša kakovost življenja in zmanjša čustveni stres.
 3. Zmanjševanje fizične napetosti: Fizična napetost in čustveni stres sta tesno povezana. Bioresonanca lahko pomaga zmanjšati fizično napetost in s tem izboljšati čustveno stanje. Naprava oddaja vibracije, ki pomagajo sprostiti napetost v mišicah in zmanjšati tesnobo.
 4. Izboljšanje splošnega počutja: Bioresonanca lahko pomaga izboljšati splošno počutje, kar lahko vodi do boljšega obvladovanja čustvenih težav in stresa. Učinki bioresonance so individualni in se lahko razlikujejo od osebe do osebe.

Frekvenčna terapija poskuša odpraviti blokade na meridianih z uporabo elektromagnetnih frekvenc. Te frekvence naj bi spodbudile pretok Qi skozi meridiane in tako izboljšale ravnovesje energije v telesu.

V tradicionalni kitajski medicini se meridiani obravnavajo kot kanali, skozi katere teče življenjska energija, imenovana Qi. V primeru blokade ali neravnovesja na določenem meridianu, se lahko pretok Qi moti in to lahko povzroči čustvene težave in stres.

Bioresonanca za otroke in dojenčke

 

KONTAKT ZA VEČ INFORMACIJ

NATUROPATIJA, Silvija Špehar s.p.
+386 40 889 683
info@silvijaspehar.com